Hari ini

Jumpa Kami di Facebook

Popular Posts

Antara Ternakan @ Qudrifarm

Antara Ternakan @ Qudrifarm

Angsa Putih

Angsa Putih

Angsa

Angsa

Ayam Kampung

Ayam Kampung

Ayam Piru

Ayam Piru

Button Quail

Button Quail

White Quail

White Quail

Lavender Guineafowl

Lavender Guineafowl

Guineafowl

Guineafowl

Itik Nila/Serati

Itik Nila/Serati

Itik Kampung

Itik Kampung

Kambing

Kambing

Bebiri

Bebiri

Ikan Tilapia

Ikan Tilapia

WELCOME

About Me

My Photo
ELYAS
Semua penulisan dan catatan adalah sebagai peringatan dan panduan masa akan datang untuk diriku yang MUDAH LUPA ini... Hanya sekadar nota yang dikumpul,,, (((sekiranya berkaitan agama ianya dipetik dari pandangan para ulamak,,, bukan kefahaman dan pandangan aku sendiri))) dengan jujur aku amatlah sedikit ilmu dan sedikit juga pengalaman,,, maka catatan ini adalah dari pelbagai sumber rujukan samada kitab2,,, kuliah2,,, ceramah2,,, temubual2,,, artikel2,,, dan pelbagai sumber lagi dan program yang telah aku ikuti atau laksanakan dalam simpanan blog ini... Wallahu'alam...
View my complete profile

Arnab @ Qudrifarm

Dicatat oleh ELYAS Saturday, June 30, 2012

Gambar arnab yang diternak sebagai hobi di QudRifaRm...



Nie baby rabbit kat rumah...


Jangan dok melawak kasar2 sangat...

Rileks-rileks atas padang rumput...
Siapa tau dan biasa dengar arnab bunyi macam mana???

Masuk sangkar,,, nak bawa pergi jalan-jalan...

Dari pengalaman menternak dan membekal arnab ke pet shop,,, asingkan arnab jantan apabila arnab betina dah mula beranak... Baka paling cepat dan mudah untuk dijual kat pet shop adalah dari jenis arnab biasa...

Jimatkan kos dedak dengan bagi makan daun dedap,,, mulberi,,, kangkung,,, rumput,,, lebihan sayur dan buah...

Lokasi: QudRifaRm

Arnab bunyi berdecit,,, lebih kurang macam bunyi kuda... Tak percaya,,, tunggu musim arnab mengawan...

0 ulasan

Post a Comment

Pertanyaan atau tempahan

Boleh Hubungi:

SMS atau Call
019-5671963

Labels

Jejak Usahawantani