Hari ini

Jumpa Kami di Facebook

Popular Posts

Antara Ternakan @ Qudrifarm

Antara Ternakan @ Qudrifarm

Angsa Putih

Angsa Putih

Angsa

Angsa

Ayam Kampung

Ayam Kampung

Ayam Piru

Ayam Piru

Button Quail

Button Quail

White Quail

White Quail

Lavender Guineafowl

Lavender Guineafowl

Guineafowl

Guineafowl

Itik Nila/Serati

Itik Nila/Serati

Itik Kampung

Itik Kampung

Kambing

Kambing

Bebiri

Bebiri

Ikan Tilapia

Ikan Tilapia

WELCOME

About Me

My Photo
ELYAS
Semua penulisan dan catatan adalah sebagai peringatan dan panduan masa akan datang untuk diriku yang MUDAH LUPA ini... Hanya sekadar nota yang dikumpul,,, (((sekiranya berkaitan agama ianya dipetik dari pandangan para ulamak,,, bukan kefahaman dan pandangan aku sendiri))) dengan jujur aku amatlah sedikit ilmu dan sedikit juga pengalaman,,, maka catatan ini adalah dari pelbagai sumber rujukan samada kitab2,,, kuliah2,,, ceramah2,,, temubual2,,, artikel2,,, dan pelbagai sumber lagi dan program yang telah aku ikuti atau laksanakan dalam simpanan blog ini... Wallahu'alam...
View my complete profile

Koleksi 1 Syawal @ QudRiFaRm

Dicatat oleh ELYAS Sunday, August 19, 2012

Sempena sambutan Aidilfitri tahun ini,,, QudRiFaRm telah menambahkan ternakan dari hasil eraman induk dan mesin inkubator ke dalam kawasan reban besar...


Anak angsa putih bagi menggantikan induk yang dah pencen...
Jiran sebelah Si Chempa pun tumpang pose sama...


Puyuh putih,,, hasil eraman mesin inkubator... Umur baru nak masuk 3 minggu...

Anak itik serati/nila putih,,, eraman induk... Masuk reban besar sempena Aidilfitri...


Ini pun putih juga ke???
Ayam piru nie jenis Royal Palm... Ayam piru ini koleksi lama kat kawasan reban besar QudRiFaRm selain daripada jenis Black Spanish...


Batch 2,,, anak itik telur,,, hasil erama n mesin inkubator... Batch 1 dah mula bertelur,,, nanti baru berbaloi nak kutip telur bila batch ni dah matang...


Baby Silver Button Quail... puyuh mini atau puyuh Jepun,,, hasil eraman mesin inkubator... Paling banyak ditetaskan oleh mesin inkubator kecil QudRiFaRm...
* Bila hari dengan time macam nie senang kita nak ingat umur ternakan dan tempoh kita 
bela... Bila raya tahun depan dah setahun rupanya...
* Lokasi QudRiFaRm...

0 ulasan

Post a Comment

Pertanyaan atau tempahan

Boleh Hubungi:

SMS atau Call
019-5671963

Labels

Jejak Usahawantani