Hari ini

Jumpa Kami di Facebook

Popular Posts

Antara Ternakan @ Qudrifarm

Antara Ternakan @ Qudrifarm

Angsa Putih

Angsa Putih

Angsa

Angsa

Ayam Kampung

Ayam Kampung

Ayam Piru

Ayam Piru

Button Quail

Button Quail

White Quail

White Quail

Lavender Guineafowl

Lavender Guineafowl

Guineafowl

Guineafowl

Itik Nila/Serati

Itik Nila/Serati

Itik Kampung

Itik Kampung

Kambing

Kambing

Bebiri

Bebiri

Ikan Tilapia

Ikan Tilapia

WELCOME

About Me

My Photo
ELYAS
Semua penulisan dan catatan adalah sebagai peringatan dan panduan masa akan datang untuk diriku yang MUDAH LUPA ini... Hanya sekadar nota yang dikumpul,,, (((sekiranya berkaitan agama ianya dipetik dari pandangan para ulamak,,, bukan kefahaman dan pandangan aku sendiri))) dengan jujur aku amatlah sedikit ilmu dan sedikit juga pengalaman,,, maka catatan ini adalah dari pelbagai sumber rujukan samada kitab2,,, kuliah2,,, ceramah2,,, temubual2,,, artikel2,,, dan pelbagai sumber lagi dan program yang telah aku ikuti atau laksanakan dalam simpanan blog ini... Wallahu'alam...
View my complete profile

POKKE BINTANG...

Dicatat oleh ELYAS Sunday, January 30, 2011

Pernahkah anda melihat Pokke jenis ini ???



Hanya sekadar ingin berkongsi cerita cuti hujung tahun 2010 lalu...


Gambar ini diambil ketika musim cuti hujung tahun 2010... Ini pun aku dah zoom terlalu jauh... Sebab dah nak dekat dengan bumbung pokke ini panjat...


Setiap kali aku tengok,,, pokke ini akan keluar dari belakang frame gambar dan tempat yang paling ia suka memburu mangsa adalah di sekitar lampu yang dinyalakan...


Jadi ada sesiapa kenal atau tahu jenis pokke ini??? Aku panggil pokke bintang je,,, sebab kaki dia macam bintang... Corak macam kain batik (mungkin pokke batik,,, hehehe),,, warna macam kulit kayu (pokke kayu kot)... Kepada pembaca yang ada info,,, bolehlah kita berkongsi info yang ada bersama...


Dan kepada sesiapa yang berminat hendak menjual pokke pula boleh contact member seorang ni... Dia minta tolong share nombor dia kepada sesiapa yang berminat nak menjual pokke... 0125872588 e-Jat...


0 ulasan

Post a Comment

Pertanyaan atau tempahan

Boleh Hubungi:

SMS atau Call
019-5671963

Labels

Jejak Usahawantani